Косметичне і терапевтичну дію масла сафлору


Косметичне і терапевтичну дію масла сафлору
Олія сафлору прийнято вважати прекрасним цілющим засобом і все завдяки його хімічним складом, який грунтується на численних кислотах, вітамінах і серотоніну. Масло даного лікарської рослини знайшло своє широке застосування не тільки в медицині, але і в косметології. У косметичних цілях його використовують як пом'якшувальну та відновлюючого засобу, який підходить для людей з будь-яким типом шкіри. Дане масло допомагає не тільки затримувати, але ще і регулювати вологу шкірного покриву. Так як в його складі є вітамін До, це дає можливість використовувати дане масло в боротьбі з куперозом. Входить воно до складу і нічних кремів, засобів догляду за сухим волоссям, а також сонцезахисних лосьйонів. Що стосується впливу даного масла на волосся, то в даному випадку варто відзначити, що під його впливом вони відразу ж розм'якшуються і набувають блиск.

У медицині за допомогою до маслу сафлору звертаються для поліпшення апетиту і зниження кількості ліпопротеїнів низької щільності. Досить часто його призначають і при комплексному лікуванні злоякісних або доброякісних пухлин. Зовнішнє застосування даного масла можливо при наявності ран або почервонінь шкіри. З його допомогою досить часто вдається попередити розвиток і передчасного процесу старіння.

Так як у складі масла сафлору міститься достатньо велика кількість поліненасичених жирних кислот, яким властиво під прямими променями сонця окислюватися, всі засоби, до складу яких воно входить, краще всього вдень не застосовувати. Винятком є тільки сонцезахисний крем.