Кунжут індійський і його використання в косметології


Кунжут індійський і його використання в косметології
Кунжут індійський являє собою однорічна лікарська рослина, якій властиво досягати у висоту до двох метрів. Дане рослина росте в більшості випадків в тропічних і субтропічних зонах. Крім цього його культивують як в Сирії, так і в Індії, Африці, Єгипті, а також деяких інших жарких країнах. Як в косметології, так і в медицині особливою популярністю користуються насіння даної рослини. Пояснюється це тим, що саме в них відзначається скупчення великої кількості діючих компонентів. Особливо багато цих компонентів в стиглих насінні, так що використовувати потрібно саме їх. Слід зазначити ще й той факт, що насіння даної рослини наполовину складаються з напіввисихає масла, якій властиво надавати сприятливий вплив як на шкірний покрив, так і на весь організм людини в цілому.

Олія, наявне в насінні кунжуту індійського, дуже часто є основним компонентом як шампунів, так і лосьйонів, мила, живильних рідин для волосся. Воно входить до складу і високоякісних кремів, а також духів. Висівки, а також подрібнені вижимки даної рослини застосовуються досить часто і для миття шкіри, але тільки сухий. Слід відзначити і той факт, що за допомогою деяких косметичних засобів, у складі яких міститься дана рослина, вдається позбутися навіть від шкірних захворювань.

Впливаючи на організм людини, кунжут індійський не тільки зволожує шкіру, але і повертає їй пружність, еластичність і молодість. Зміцнювальний вплив ця рослина робить і на волосся.